mandag 28. mai 2012

Du er vakker!!


Leste et nydelig sitat i et ukeblad her en dag:
"For vakre øyne, se etter det vakre i andre.
 For en flott kropp, del maten din med dem som sulter.
 For vakkert hår, la et barn dra fingrene gjennom det en gang om dagen.
Den ekte skjønnheten til en kvinne gjenspeiles i hennes sjel. Det er omsorgen hun gir andre, lidenskapen hun viser. Og denne skjønnheten vokser seg bare større og større med årene."
 Audrey Hepurn

Jeg synes det er så trist at så mange jenter (og gutter) går rundt med et skikkelig feil bilde av seg selv. De bruker så mye tid og energi på å tenke negative tanker om seg selv, og på å sammenligne seg med andre.
En venninne og jeg snakket her en dag om noen av kompleksene våre. Det viste seg at ingen av oss hadde i det hele tatt tenkt tanken på at den andre hadde det problemet som hun nevnte.
Jeg har for eksempel i mange år aldri gått med shorts pga mye hårvekst på lårene og fordi jeg aldri blir brun. Dette har tatt meg lang tid å innse at hårene kan fjernes om jeg vil, og det finnes mange andre som også har hvite bein. Dessuten har jeg lange, slanke bein som passer perfekt i shorts :)
Det er så trist at vi bruker så mye energi på dette når vi heller kan la det være, slappe av og være fri. Det er først da man får øynene opp for mennesker rundt seg som kanskje trenger et vennlig smil, en oppmuntring eller en god venn.
Du ER vakker!! Du er skapt i Guds bilde!
Du blir mye mer lagt merke til med å vise hvem du er på innsiden, med å være deg selv, enn med å se ut som en overlegen fotomodell!
Jeg er sikker på at alle mennesker har noe vakkert i seg. Alle er kanskje ikke sånn at man snur seg på gata etter dem, men når man blir kjent med dem så kommer det vakre fram...
Jobb heller med din indre skjønnheten, enn din ytre! Det ytre vil falme etterhvert uansett..
(Sier ikke at det er enten eller altså, håper du ser det, men det ytre er langt i fra viktigst.)
Husk:
DU ER VAKKER!!

Bildet er lånt fra Pinterest.5 kommentarer:

 1. For et fint sitat om ekte skjønnhet!
  Det er så lett å tenke som verden rundt at det er det ytre som teller, og da er det så godt å bli minnet om at det faktisk er det indre som teller!
  Og så er det nok sant som du skriver at alle har noen komplekser - og alle trenger oppmuntring.

  Takk for at du delte, nydelige du! :)
  Klem fra meg

  SvarSlett
 2. Så nydelig dette var, Renate :) Og for et flott sitat - hun godeste Audrey-dama sa mye bra, hun :)
  Jeg tror vi er mange som går rundt med komplekser for hvordan vi ser ut, mens de rundt oss har ikke engang enset det - eller noen ganger er det også det vi ser på som komplekser, som andre ser på som det mest sjarmerende hos oss. Er det ikke rart? :) Takk skal du ha for nok et flott innlegg. Bless, bless. klem :)

  SvarSlett
 3. Så enig, og så godt sagt.

  Du... er du på facebook? Vil du søke opp siden erVakker.no (den med en stubbe med gress som profilbilde), og dele link til bloggen din? Det hadde vært fint.

  Takk for viktige ord, dess flere som snakker om det, dess flere tenker kanskje en gang til på hvordan de tenker på seg selv.

  SvarSlett

Kom gjerne med tilbakemeldinger på det jeg skriver. Det setter jeg pris på!