fredag 22. mars 2013

Å være stille

 
Noen ganger blir hverdagen vell travel...tiden flyr og gjøremålene hoper seg opp. Tanker om alt som burde/skulle vært gjort, hva jeg ikke må glemme osv raser rundt i hodet. Jeg prøver å sette meg ned med en kopp kaffe for å finne roen, men det blir fort at jeg da blar gjennom noen blader, sjekker Facebook og Instragram, spiller på Ipad'en, sjekker Facebook igjen, kommer på flere ting jeg skulle gjort, og vips er kaffekoppen tom og roen fremdeles fraværende...
Når kvelden kommer synker jeg ned i sofaen og skrur på tv'en, føler meg trøtt, kanskje til og med utslitt...og litt skuffa over alt jeg ikke fikk gjort den dagen.
 
Hva skjedde med de øyeblikkene man satt og stirret ut i luften? Man nøt stillheten og roen? Der man virkelig nøt øyeblikket?
"Vær stille, og vit at jeg er Herren" står det i Bibelen, og disse ordene har jeg tenkt mye på i det siste. Når tar jeg meg tid til å være stille? Når "logger" jeg meg av resten av verden, og er bare meg?
Kan det være at det at jeg ikke gjør det så ofte er grunnen til at jeg tider føler meg trøtt og tom?
 
Jeg er en drømmer og relativt kreativ, men jeg trenger tid til å drømme. Hvis jeg hele tiden blir "underholdt" får jeg ikke den tiden. Jeg har behov for å kjede meg litt eller gjøre ingenting slik at tankene kan få boltre seg.
 
Jeg VET at tid sammen med min Herre gir meg ny energi!
....likevel tar jeg meg ikke den tiden ofte nok...
 
Jeg tror ikke jeg er alene om å ha det slik.
Vi lever i en verden der underholdningsbehovet blir stadig større. Det virker som vi er redde for å gjøre ingenting, for å kjede oss. Smarttelefoner, nettbrett og tv'en tar mer og mer av fritiden vår, hvis ikke vi er obs. Jaget etter lykke og kos, gjør også sitt..
Alt dette er kommet for å bli, tror jeg, men jeg velger selv hvor mye tid det skal få ta i mitt liv. Tiden jeg har fått har jeg selv ansvar for å fordele. Kanskje det trengs en liten oppfordeling?
 
"Søk først Guds rike og Hans rettferdighet, så skal dere få alt det andre i tillegg."
Matt.6.33
 
 
Beklager at det går lang tid mellom innleggene...det var den tiden da :)
Ofte går jeg lenge og grubler på innleggene før jeg skriver dem. Og hvis tiden prioriteres feil, svikter også inspirasjonen til å skrive/dele :)
Ønsker deg som er innom en riktig god påske! Kos deg med venner og familie, spis god mat og sjokolade - men ikke glem påskens fantastiske budskap!!


5 kommentarer:

 1. Kjære deg - så gjenkjennelig dette er, da...dessverre! Du skriver jo om hvordan mine dager kan være - og helt sikkert mange andres også. Det handler om å "skru helt av" noen ganger, det er faktisk nødvendig for å ivareta seg selv.
  Tusen takk for alt du deler på denne fine bloggen din - du får meg stadig til å tenke. Mange klemmer med ønske om en velsignet påske.

  SvarSlett
 2. Vel overstått påske, og takk for et godt innlegg!
  Veldig gjenkjennelig det du skriver her også...., jeg finner sjelden roen hjemme i stua, blir fort distrahert av noe annet! Da prøver jeg å få til en ut-på-tur-alene-med-Gud, kanskje bare en halvtime, men det gjør underverker. Kom på sangen "En liten stund med Jesus" oversatt av Lina Sandell i 1879. Nydelig sang som viser at dette behovet var like aktuelt tidligere som nå!

  SvarSlett
 3. Så fint og aktuelt det du skriver! Og disse tankene har jeg selv gått og tenkt mye på de siste månedene, og tenkt på å skrive et innlegg om ;) Får se om jeg får tatt meg tid til det.

  Jeg er kjempeglad for at du skriver på denne bloggen - uansett hvor langt det måtte gå mellom innleggene.
  Klem fra meg

  SvarSlett
 4. Hei :)

  Så fin blogg du har - og for et viktig og bra innlegg. Er enig, det er veldig fort at man setter seg ned med kaffekoppen for å slappe av, og plutselig har instagram og facebook tatt all tiden. Kjenner meg igjen!
  Samtidig er den tiden der vi bare nyter øyeblikket, tar oss tid til drømme, tillater at Gud får fortelle oss sannheter som plantes i hjertet vårt - så uendelig viktig. Tiden jeg får til det er avgjørende for meg, og må ofte bestemme meg for å skru av det trådløse nettet på tlf, for jeg vet hvor svak jeg er.. Samtidig som jeg vet hva hjertet mitt lengter mest etter, og da er det kanskje ikke så vanskelig likevel.

  Man trenger bare å bli obs på det - sånn du som du viser at du er her, og minner andre på gjennom det du skriver. Takk for fint innlegg, ekte og ærlig :)

  Ønsker deg en god uke videre! :)

  SvarSlett
 5. Hei :) kjempe fin blogg og veldig kjekt å lese det du skriver. Gud er god og han gir oss styrke til det meste. Kjenner meg igjen i det du skriver her. Ønsker deg en fin helg :) Varme tanker og klemmer fra Ann-Christin.

  SvarSlett

Kom gjerne med tilbakemeldinger på det jeg skriver. Det setter jeg pris på!