fredag 7. desember 2012

En Far som vet!!

 
"Så gjør dere ikke bekymringer, og si ikke: ‘Hva skal vi spise?’ eller: ‘Hva skal vi drikke?’ eller: ‘Hva skal vi kle oss med?’
Alt dette er hedningene opptatt av. Men den Far dere har i himmelen, vet jo at dere trenger alt dette.
Søk først Guds rike og hans rettferdighet, så skal dere få alt det andre i tillegg.
 Så gjør dere ingen bekymringer for morgendagen; morgendagen skal bekymre seg for seg selv. Hver dag har nok med sin egen plage."
Matt.6.31-34
 
For en stund siden leste jeg en andakt der disse versene ble omtalt. Andakten la vekt på ordet "vet" som jeg har uthevet over.
Jeg visste jo allerede at Han vet hva jeg trenger, men det var som om jeg så det på en ny måte, og jeg ble overbevist om at han VET. Og det gikk opp for meg hvor dumt det egentlig er at jeg til stadighet går rundt og bekymrer meg for alt mulig, overbevist om at det ikke kommer til å gå bra, når jeg har en Far som virkelig bryr seg. Han sørger for at jeg har alt det jeg trenger, så lenge jeg stoler på Ham.
I tillegg slo det meg at Han ønsker at jeg skal bruke tiden og energien min på dagen i dag, det som skjer her og nå - ikke på det som har vært, eller det som kommer.
Ser ut til at Gud var opptatt av "mindfulness" lenge før 2012 :)
 
Jeg har en laaang vei å gå når det gjelder dette, men jeg ble så oppmuntret av dette at jeg ville dele det med deg og :)
Kanskje ekstra viktig nå i førjulstida, som fort kan bli fylt av både stress og mas :)

6 kommentarer:

 1. Så godt at du minner oss på dette!
  Takk for at du deler :-)

  Fortsatt fin Adventstid til deg!

  SvarSlett
 2. Du Renate? Har du det noen ganger sånn at du kjenner at du bare MÅ formidle noe på bloggen din? Som om det er en eller annen som trenger lese det du formidler? Jeg har det sånn av og til...og jeg er også en som liker å gi tilbakemelding dersom JEG er den som blir truffet. Denne gang traff du rett i hjertet mitt. Eller kanskje også midt i mine tanker - noe jeg står midt i. Jeg bekymrer meg maksimalt om dagen, har det ikke særlig bra for å være ærlig...også har jeg bedt så mye til Gud om en spesiell sak i det siste....også kommer du og minner meg om at han allerede VET - og ser hva jeg trenger. Han har hørt meg lenge før jeg sa det....
  Jeg må tørke en tåre her nå jeg...jeg tror du har vært veldig lydhør, Renate :) Takk.
  Ønsker deg en nydelig helg og må Gud gi deg drøssevis av velsignelser tilbake. Klem fra Spirea

  SvarSlett
  Svar
  1. Så herlig å høre, Spirea!
   Går en stund og tenker på ting før jeg skriver de, og det er flere enn en gang jeg har tenkt at det sikkert ikke er noe vits å dele det... Da er det ekstra hyggelig med sånne tilbakemeldinger!! :)
   Klem

   Slett
 3. Takk, Renate!!
  Så godt å bli minnet om! Jeg tror ofte min bekymring bunner i at jeg glemmer at Gud vet hva jeg og mine trenger..
  Ønsker deg en fredfull advent!
  Klem

  SvarSlett
 4. Jeg er nok litt treg av meg...., denne bloggen har jeg lest på i månedsvis uten å ha kommentert hvor fin den er :-) Og dette innlegget leste jeg første gang for en måned siden, men i dag talte versene og det du skrev på nytt til meg... Tusen takk!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for hyggelig kommentar!
   Herlig å få lov til å være til oppmuntring for noen :)

   Slett

Kom gjerne med tilbakemeldinger på det jeg skriver. Det setter jeg pris på!